Workshops/Lessen


Veel mensen hebben een verkeerd beeld over reptielen en het houden van deze interessante dieren. Om hier iets aan te veranderen zijn wij begonnen met het geven van gastlessen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Om (toekomstige) reptielenhouders te ondersteunen geven wij ook workshops waarbij we begeleiding en informatie bieden over het houden en verzorgen van reptielen. Hieronder vind je de mogelijkheden en de tarieven.


Workshops

Onze workshops zijn vooral handig voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van hun eerste reptiel.

 

We vertellen tijdens onze workshop zowel over het benodigde budget als ook de verzorging, ruimte en gedrag van de verschillende soorten. Dit helpt jou met het kiezen van een geschikt reptiel. Doordat wij verschillende soorten beschikbaar hebben en je tijdens de workshop kennis kunt maken met de verschillende diersoorten is het nog makkelijker om een goede inschatting te maken.

 

We zullen regelmatig een workshop inplannen waarbij wij zowel op deze pagina als ook op social media een datum en tijd aan zullen geven. Als er niet genoeg aanmeldingen zijn zal de workshop vervallen. Als dit het geval is zullen wij een nieuwe datum en tijd kiezen en wederom de mogelijkheid geven om je aan te melden.

 

De kosten voor een workshop bedragen €20,- per persoon.

Gastlessen

Wij bieden zowel informatieve als ook spannende gastlessen aan over reptielen. Hierbij kunnen we dit op verschillende manieren vormgeven.

 

Zo kunnen wij aansluiten bij thema's die op de school besproken worden. Denk hierbij aan thema's zoals 'het verzorgen van dieren' of 'hoe beschermen dieren zichzelf'.

 

Ook is het mogelijk om ons een op zich zelf staande gastles te verzorgen, waarbij de kinderen oog in oog komen te staan met enkele reptielen. Dit is vooral weer eens een keer iets volstrekt anders dan de normale lessen. Hierdoor is het zowel voor de kinderen als ook de docenten een onvergetelijke ervaring.

 

De prijzen zijn bespreekbaar als we voor meer lessen op één dag, of meerdere dagdelen, ingehuurd zouden worden. Mochten er meerdere lessen op één dag ingepland worden dan rekenen wij uiteraard maar één keer voorrijkosten. Iedere les is hierbij 60 minuten of een lesuur.