Over ons


Achter Dragon Dronten zitten Karlijn en Yannes. Hieronder stellen wij ons kort voor:


Karlijn

Sinds ik mij kan herinneren ben ik al dol op alle dieren. Ik heb altijd huisdieren gehad en nog nooit zonder eentje geleefd. Toen ik er achter kwam dat je ook reptielen mocht houden was ik meteen helemaal weg van ze.

 

Mijn allereerste reptielen waren baardagamen, al gauw kwamen er toen ook wateragamen, luipaardgekko's, een leguaan, schildpadden, een brilkaaiman en andere soorten bij. Ik heb een opleiding gevolgd in de dierverzorging en dier-management. Tijdens mijn opleiding zijn wij gestart met het vertellen over reptielen op feestjes en scholen.

 

Mijn doel is om de reptielen die op dit moment een zeer slecht imago hebben in een positiever daglicht te zetten.

Yannes

Al sinds mijn jeugd heb ik altijd in de buurt van natuur en dieren gewoond. Zelf hebben we alleen maar een paar konijnen gehad toen ik nog jonger was, maar sinds ik Karlijn ken ben ik begonnen met het houden van reptielen.

 

Mijn eerste reptielen waren, net als bij Karlijn, de baardagamen. Via deze dieren ga je op een gegeven moment verder kijken naar andere reptielen die je mogelijkerwijs in huis kan halen. Bij mij zijn dit uiteindelijk een paar slangen en een steppevaraan geworden. Daarnaast heb ik inmiddels 2 Afrikaanse witbuikegels in huis gehaald.

 

We hopen dat we, door meer mensen in aanraking te laten komen met reptielen, de angst kunnen verminderen en het interesse kunnen vergroten voor deze mooie dieren.


Dragon Dronten, Staalwijk 6A,

Dronten, Tel: (06) 17012226

Email: Dragondronten@gmail.com

BTW: NL002355422B43

KVK: 67848052